Tody 的快樂成長印記 l 迪士尼美語世界

每次見Tody仔仔睇Sing Along! 的時候,都會發現他有不同程度的轉變,這亦證明著他在逐漸逐漸長大。由4個月開始,到現時18個月,仔仔仍是開心地使用著「迪士尼美語世界」。 近期睇ABC song 的時候,Tody 已經好自然地識講A,B,C了,他還邊講邊跟著Sing Along! 畫面內的小朋友搖擺身體。見到仔仔聽得咁投入,真係覺得好可愛。只要見到仔仔的反應,我就已經覺得很開心、很滿足。

我會每天播放教材的DVD給仔仔看,大約一小時左右,不單讓聽住歌仔學英語,更是要培養他坐定定的習慣。Tody每日都好期待呢個時刻,唔知幾時識晒A至Z呢?應該都會好快,哈哈!作為家長,選擇一份適合的教材給小朋友是非常重要的!「迪士尼美語世界」就是我送給仔仔最好的禮物。

 寰宇家庭 World Family|用家分享 | Anka Lam
【Tody (18個月) – 五個月大便開始使用「迪士尼美語世界」Disney's World of English 】


立即申請「迪士尼美語世界」體驗版Disney's World of English,一起分享使用成果!(點擊)
緊貼 World Family Hong Kong Facebook 
(點擊)
於Instagram Hash TAG #WorldFamilyHongKong 分享您使用「迪士尼美語世界」Disney's World of English 的時刻吧!