Jasmine 學習英語的生活點滴 | 迪士尼美語世界

最近有好多媽媽問我有關「迪士尼美語世界」既教材,所以我都想分享一下。我一直都冇刻意提呢套教材因?怕大家會覺得呢套教材好唔貼地,但係到Jasmine 而家大左,我發現原來出去報?playgroup 都要成千蚊一個月(得幾堂)。所以我就覺得呢套教材都唔係唔貼地呀!我自己覺得月供千幾蚊但係可以出去上?活動,屋企又有教材玩具俾佢玩,又有任務可以做,最後仲有畢業典禮,所以如果經濟許可既話其實都算幾好。同埋我之後都想生多個小朋友,如果兩個人用就抵返哂啦!

我係陀BB時接觸呢套教材,好多人都話:淘寶買得啦;或者買二手都得啦,平好多。 之但係其實大家都只係聽人講,又有冇真係了解過整套教材及服務係點樣呢?最初我都有上過淘寶搵呢套教材,但係我搵極都搵唔到一模一樣既。二手我都有搵過,價錢都唔平,但係個問題係點樣保證套書同所有教具係齊呢?最重要既就係淘寶及二手都唔會提供服務俾你,冇售後服務,冇人教你用,冇外籍老師打電話同小朋友傾計,冇活動提供等?而我最鍾意佢既賣點就係佢地有唔同既英語活動可以參加,例如講故事,playgroup,夏令營,美語嘉年華等,因為佢地覺得有input及output,小朋友就更容易實踐所認識到既英語。

大家可能會話:你買左就梗係讚啦!其實我懷孕時google睇左好多人既feedback,比較過好多唔同?教材及了解過呢套教材好多次,到Jasmine 13個月我開始覺得應該要俾佢玩多d活動所以先決定買咋!

寰宇家庭|用家分享|Jasmine & Mama

【Jasmine(1歲半)| 1歲便開始使用「迪士尼美語世界」】



緊貼 World Family Hong Kong Facebook 
(點擊)
於Instagram Hash TAG #WorldFamilyHongKong 分享您使用「迪士尼美語世界」Disney's World of English 的時刻吧!