Aidan DWE 畢業了 | 迪士尼美語世界

之前收到由World Family DWE合格電話及後就已經收到畢業證書,Aidan見到實物先知高興。回顧Aidan這3年來玩DWE 的照片,記得起初顧問教我用教材時,話「你小朋友好快識講英文故事,你到時候會好開心。」當時Aidan未識講?,我話「佢識講?,我已經好開心。」原來,時間飛逝,轉眼間Aidan已經懂得講英文故事。

 

Aidan由10個月大開始玩到11個月大時,當我問佢英文生字,佢已經可以在poster指出那一個英文生字。相信他的認字能力係從TalkAlong card同 Fun with Word 累積下來的。一歲開始Aidan鍾意睇PlayAlong! 同SingAlong ! DVD。玩PlayAlong! 的玩具可以訓練他的小手肌肉和手眼協調。記得以前整跌stacking cups會大喊,現在不用五秒就可以砌好。

 

後來懂得自己拿書睇,加上每晚的DWE親子時間,Aidan開始多?講。之前一直儲落?生字,一刻間講過不停亦懂得運用句子。雖然Aidan成功畢業,但相信係一個肯定而不是完結。因為今時今日Aidan & Ashley仍然每天自發性地玩DWE,互相影響下又學到更多的知識。

 

寰宇家庭|用家分享|Yanji Leung
【Aidan (4歲 ) – 10個月便開始使用
「迪士尼美語世界」 、 Ashley (3歲) – 2個月便開始使用「迪士尼美語世界」


立即申請「迪士尼美語世界」體驗版Disney's World of English,一起分享使用成果!(點擊)
緊貼 World Family Hong Kong Facebook 
(點擊)
於Instagram Hash TAG #WorldFamilyHongKong 分享您使用「迪士尼美語世界」Disney's World of English 的時刻吧!