芷亦Gloria 的DWE歡樂時光 |迪士尼美語世界

用左DWE幾個月之後,幸運地可以報名參加《復活兔興趣班》,依個係我地同Gloria第二次參加的DWE活動。在課堂上,首先以“What’s your name”來介紹自己,之後由美語姐姐帶領大家逐個逐個介紹。然後再比各個小朋友帶上兔仔頭箍,將自己扮成一個個好可愛的小白兔,仲俾埋BUNNY,陪著小朋友一起玩,你睇相就知幾好玩啦~當時Gloria 7個月大,對D野都好有好奇心,成日左望望右睇睇。心想原來這個世界有咁多色彩?~

 

 

我真心認為「迪士尼美語世界」係一個好好的學習方式,它可以將平日教材裡所學到的東西,放於會員的活動裡面,這樣可以讓小朋友加深印象,達到學以致用目的。平時在家,只要我在BB面前哼教材的歌曲,BB就會表現得好興奮,好似佢都識唱咁。 真心推薦「迪士尼美語世界」教材俾大家,這套教材為小朋友帶來歡樂及自信,同時也為家長帶來信心。

 

寰宇家庭|用家分享|Carmen
【芷亦 Gloria (8個月) –
6個月便開始使用「迪士尼美語世界」】

 



緊貼 World Family Hong Kong Facebook 
(點擊)
於Instagram Hash TAG #WorldFamilyHongKong 分享您使用「迪士尼美語世界」Disney's World of English 的時刻吧!