兩父子的親子時光|迪士尼美語世界


 

溱溱一歲以後,爸爸每晚都會在溱溱?覺前同他一齊玩一玩點讀筆,無論係Fun with Words 或其他用點讀筆的教材都會拎出黎玩一玩,爸爸堅持每一次都會玩兩頁左右,除?可以加深溱溱對英文詞彙的印象及認識外,更可增進親子關係,因為爸爸平時都好忙,比較少時間陪溱溱。

 

其實爸爸真係好開心每一晚可以同溱溱玩點讀筆同埋用教材,除?睇著溱溱有明顯進步,仲可以陪溱溱一齊玩,爸爸真係好珍惜呢?親子時刻。

有時候出到街,溱溱會指著棵樹話「Tree、Tree」,至於「Flower」而家佢都可以好清楚咁指著朵花講 「Flower、Flower」,我?相信呢?都係由佢細細個開始一直收集返黎的詞彙,令我?覺得培育溱溱的心機同努力係無白費!

 

P.S. 至於我,就會負責講故事比溱溱聽,等溱溱可以吸收更多詞彙。

 

寰宇家庭|用家分享|Christina
【翊榛(16個月)- 8個月便開始使用「迪士尼美語世界」】


立即申請「迪士尼美語世界」體驗版Disney's World of English,一起分享使用成果!(點擊)
緊貼 World Family Hong Kong Facebook 
(點擊)
於Instagram Hash TAG #WorldFamilyHongKong 分享您使用「迪士尼美語世界」Disney's World of English 的時刻吧!